Bent u klaar voor de winter?

Metselbedrijf van Dijk uit Oudewater wel!

Aangesloten bij:
logo AVM

Nokvorsten

Nokvorsten zijn de speciale pannen op de nok van het dak. Bij oudere huizen zijn die meestal met cementspecie vastgelegd, deze specielaag zal op den duur brokkelig of poreus worden waardoor vocht wordt opgenomen. In de winter zal dit vocht gaan opvriezen en omdat specie niet kan krimpen of uitzetten zal de specielaag gaan scheuren en komen de nokvorsten los te liggen met als gevolg dat er lekkage zal optreden of de nokvorsten bij een stevige wind van het dak zullen waaien.

Door de nokvorsten vast te leggen met Flexim dakmortel is dit probleem voorgoed verleden tijd. Flexim is een stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is en extreme weersomstandigheden moeiteloos doorstaat. Ook gevel- en kantpannen kunnen met deze mortel worden vastgelegd en scheuren kunnen hiermee waterdicht worden afgedicht. Flexim dakmortel is in diverse kleuren verkrijgbaar zodat wij hiermee uw dak niet alleen waterdicht maar ook bijzonder mooi kunnen afwerken.

Nokvorsten die beschadigd of van het dak gewaaid zijn kunnen wij in de meeste gevallen direct vervangen, de meest voorkomende typen dakpannen en nokvorsten kunnen wij zowel gebruikt als nieuw uit voorraad leveren.

Afbeelding van nok voor de behandeling
Afbeelding van nok voor de behandeling

Hier ziet u de aangebrachten flexim dakmortel in het rood, deze is ook in het zwart leverbaar. In deze mortel zit lijnolie dus gegarandeerd water dicht.

Op al onze prijsopgave, aanbiedingen, uitvoering van werken en leveringen zijn uitsluitend de algemene voorwaarden voor de zakelijke Markt Aannemers vereniging metselwerk ( AVM ) van toepassing.