Bent u klaar voor de winter?

Metselbedrijf van Dijk uit Oudewater wel!

Aangesloten bij:
logo AVM

Dakinspectie

Ook uw dak behoeft de nodige aandacht, laat uw dak tijdig inspecteren om veel narigheid en onkosten te voorkomen!

Meestal ontdekt u dat uw dak gebreken vertoont als het leed al geleden is, namelijk op het moment dat u een lekkage ontdekt. Voorkom onaangename verrassingen en hoge onkosten door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren en uw dak jaarlijks door een deskundige te laten inspecteren.

De inspectie- en onderhoud stem ik geheel af op uw wensen en behoeften en passend bij uw dak waarbij onder andere rekening wordt gehouden met de leeftijd, het gebruik en de staat van uw dak. Over het algemeen vindt inspectie om de 5 jaar plaats waarbij uw dak objectief door alleen deskundige medewerkers wordt gecontroleerd.

afbeelding dak

Het is voor mijn vanzelfsprekend dat bij een goede inspectie van uw dak ook gekeken wordt naar de toestand van uw schoorsteen, dakgoten.

  • Pannen die door storm of windvlagen niet meer op hun plaats liggen en niet goed meer op elkaar aansluiten waardoor op den duur lekkage ontstaat;
  • Pannen die tijdens een storm van het dak waaien en voor een uiterst gevaarlijk situatie kunnen zorgen;
  • Aantasting van houtwerk of isolatiemateriaal;
  • Vocht of schimmel op binnenmuren of plafond;
  • Aantasting van pannen of dakbedekking door algen of mos;
  • Lekkage van nokvorsten of losliggende nokvorsten;

In 70 % van de gevallen is het niet noodzakelijk al uw dakpannen te vernieuwen en kan ik de beschadigde pannen vervangen door nieuwe of gebruikte dakpannen. Zorg ervoor dat kapotte dakpannen tijdig worden vervangen, een afwaaiende dakpan kan veel schade veroorzaken.

Het is wel van belang dat hierbij voldoende aandacht wordt besteed aan de nokvorsten, vooral als deze nog in cement liggen bestaat een grote kans op scheuren en/of lekkage.

bovenstaande problemen kunt u vaak voorkomen door tijdig uw dak te laten inspecteren.

Op al onze prijsopgave, aanbiedingen, uitvoering van werken en leveringen zijn uitsluitend de algemene voorwaarden voor de zakelijke Markt Aannemers vereniging metselwerk ( AVM ) van toepassing.